Bevezetés az adatelemzésbe  Python környezetben

Áttekintés
A Python az utóbbi évek egyik meghatározó adatelemzési eszközévé vált. Rugalmasságának és sokszínű eszközkészletének hála, nagy népszerűségnek örvend data scientist körökben. A workshop bevezetőként szolgál a Python programozási nyelv és az adatok kezeléséhez illetve elemzéséhez használható eszközeinek megismeréséhez. Az egynapos tanfolyamunkon megismerkedünk a Python alap funkcióival, amelyek elősegítik, hogy hatékonyan használhassuk adatvezérelt folyamatokban. Ezt kiegészítendő, betekintünk a Python által nyújtott, kifejezetten adatfeldolgozásra és -elemzésre szolgáló csomagok funkcionalitásába is.

A tanfolyamon gyakorlati jellegű előadások és demó keretében megismertetjük a nyelv kínálta különböző adatmanipulációs és adatelemzési megoldásokat, adatbányászati módszereket és egy példa elemzésen keresztül egy konkrét adatelemzési projekt lépéseit.

Tematika

  • Python alapok: szintaktika egy konkrét példán keresztül
  • Függvények és csomagok
  • Pandas: adatelőkészítés hatékonyan
  • Machine learning eljárások (sklearn)
  • Matpotlib

Oktató
Nagy-Rácz István
Data scientist, alapító, Dmlab

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója, valamint a Kürt Akadémia Data Science képzésének szakmai vezetője.