Real-time adatvizualizáció a gyártásban: Industry 4.0 | Tableau 10.4

Az Ipar 4.0 koncepciónak megfelelő termelőrendszerek nem csak a termelés tervezését és optimalizálását segítik, hanem releváns információval gyűjtenek a termékek, erőforrások, alapanyagok és alkatrészek állapotáról.

A gyártósorokon keletkező adatok feldolgozásával, komplex elemzésével és real-time grafikus vizualizációval támogathatóvá válik a teljes gyártási folyamat. Ezen folyamaton keresztül kerülnek bemutatásra a Tableau adatmegjelenítő képességei, valamint a legújabb verzió újdonságai.

Tunkel Richárd
Information Technology Director, Mortoff Kft.

Richárd Digitális transzformáció specialista, 20+ év tapasztalattal IT management, tanácsadás és fejlesztés területén. Specialitása az üzleti intelligencia (stratégia alkotástól a Big Data, IoT, Data Discovery megoldások megvalósításán át a Machine Learning gyakorlati alkalmazásáig).

Ertelt Gábor
BI Consultant, Tableau Expert, Mortoff Kft.

Gábor 2013-ban, tanulmányai befejezése után csatlakozott a Mortoff BI szakértői csapatához. Az Üzleti Intelligencia számos területe közül, Gábor az adatelemzés és adatvizualizáció iránt köteleződött el, mely során elsajátította a Tableau eszközeit szakértői szinten.