Bevezetés az adatelemzésbe Python környezetben

Áttekintés
A Python az utóbbi évek egyik meghatározó adatelemzési eszközévé vált. Rugalmasságának és sokszínű eszközkészletének hála, nagy népszerűségnek örvend data scientist körökben. A workshop bevezetőként szolgál a Python programozási nyelv és az adatok kezeléséhez illetve elemzéséhez használható eszközeinek megismeréséhez. Az egynapos tanfolyamunkon megismerkedünk a Python alap funkcióival, amelyek elősegítik, hogy hatékonyan használhassuk adatvezérelt folyamatokban. Ezt kiegészítendő, betekintünk a Python által nyújtott, kifejezetten adatfeldolgozásra és -elemzésre szolgáló csomagok funkcionalitásába is.

A tanfolyamon gyakorlati jellegű előadások és demó keretében megismertetjük a nyelv kínálta különböző adatmanipulációs és adatelemzési megoldásokat, adatbányászati módszereket és egy példa elemzésen keresztül egy konkrét adatelemzési projekt lépéseit.

Tematika

  • Python alapok: szintaktika egy konkrét példán keresztül
  • Függvények és csomagok
  • Pandas: adatelőkészítés hatékonyan
  • Machine learning eljárások (sklearn)
  • Matpotlib

Előfeltételek
Általános informatikai ismeretek szükségesek, némi jártasság az elemzés és jelentéskészítés területén hasznos. A tanfolyamon való részvételhez saját laptop szükséges. 

Oktató
Gáspár Csaba
Data scientist, vezető partner, Dmlab

Gáspár Csaba szenvedélyes adatelemző, a Dmlab adatelemzési tanácsadó cég társalapítója, a Műegyetem oktató-kutatója. Az a típus, akitől lelkesedésével, személyes tapasztalataival gyorsan beindítja a big data iránt érdeklődők fantáziáját. Sikeres projekteket vezetett pénzügyi, távközlési, logisztikai és ipari cégeknél is, de nem állnak tőle messze az innovatív megoldások sem: az általa vezetett Dmlab szakmai csapatából több sikeres startup is indult, mint a big data szoftver-megoldásokat szállító Radoop, vagy az online reklámcsalásokat leleplező Enbritely. Lelkesítő előadások, céges oktatások, pilot projektek illetve teljes data science megoldások építése esetén is érdemes rá gondolni. Hisz abban, hogy a hazai gazdaság egyik kitörési pontja pont a magyarokra jellemző csavaros észjárás és adatvezérelt eljárások összekapcsolásából álló újszerű megközelítésekben van.