Oracle Analytics: analitika autonóm adatpiacokon mesterséges intelligenciával

Az adatvizualizáció jelentősen kitejesztette a BI eszközök felhasználó táborát a felhasználó szervezeteknél, elsősorban az üzleti felhasználók számára önálló -az informatikától független- adatelérést és elemzést lehetővé tevő funkcionalitása révén. Ha tovább akarunk lépni, és azokat a vállalati felhasználókat is el akarjuk erni, akik számára az adatvizualizációs eszközök használata is ‘felesleges, és bonyolult’, akkor be kell vetnünk a legújabb fejlesztéseket: automatikus/autonóm működésű eszközöket, természetes nyelvi kommunikációt, és a mesterséges intelligenciával kiterjesztett elemzési lehetőségeket. Az előadás arról szól, hogy az Oracle hogyan készült fel erre az újabb minőségi ugrásra.

Radnai Szabolcs
Business Development Manager, Oracle Hungary Kft.

Az előadó negyed százada foglalkozik üzleti intelligencia rendszerekkel, és az azokat támogató adatmenedzsment megoldásokkal. Végigkísérve az informatikai iparág ezen szűkebb területének fejlődését, azt gondolja, hogy az előző időszak számos nagyszerű fejlesztési eredménye ellenére a terület hőskora most áll még csak közvetlenül előttünk.
Radnai Szabolcs jelenleg az Oracle kelet-közép-európai régiójának üzletfejlesztési vezetője az adatelemzés és az adatmenedzsment területén.

Fekete Zoltán
Principal Solution Engineer, Oracle Hungary Kft.

Az Oracle szakértőjeként adatbázisokkal, adattárházakkal és analitikával foglalkozom, a legújabb izgalmas téma az Autonomous Database a témakörből.