Program

Áttekintés

November 12., kedd – Workshop nap

A nap folyamán alapozó jellegű egész napos workshopokat rendezünk, amelyek remek alkalmat biztosítanak a megismerkedésre egy-egy új eszközzel vagy területtel.

November 13-14., szerda és csütörtök
A konferencia két fő napján plenáris előadások és párhuzamos szekciók kapnak helyet reggel 9 és 5 óra között.

Szekciók

A konferencia fő témái idén:

  • Adatvizualizáció
  • Önkiszolgáló BI
  • Machine Learning és AI
  • PyData és R
  • Data-Driven business, Data Literacy, Data Culture

Dataviz szekció
Ebben a szekcióban foglalkozunk többek között az üzleti célú adatvizualizációkkal, az adatalapú újságírással és az kreatív vizualizációkkal is.


BI szekció
A BI szekcióban a hazai üzleti intelligencia és kontrolling alkalmazási gyakorlatot mutatjuk be esettanulmányokon és technikai előadásokon keresztül.


Machine learning szekció
A szekció az adatbányászat és a gépi tanulás eszközeit és alkalmazási területeit mutatja be a kampányoptimalizálástól az önvezető autókig.


PyData szekció
A PyData ökoszisztémába a Python környezetben történő data engineering és data science feladatok (adatfeldolgozás, elemzés, adatbányászat és adatvizualizáció) támogatására szolgáló könyvtárak és eszközök tartoznak.


R szekció
Az R szekció programjában statisztikai, elemzési és és adatbányászat témák szerepelnek. A nyílt forráskódú R statisztikai programozási nyelv hazánkban is egyre népszerűbb, nagyvállalatoknál és startupok egyaránt alkalmazzák adatelemzési feladatokra. A budapesti R meetup, a BURN tagsága pedig már meghaladja az 1,500 főt.

Data-Driven Business, Data Literacy és Data Culture
A szekció előadásai azt vizsgálják, hogy milyen módszerekkel lehet üzleti sikert elérni adatalapú módszerekkel és milyen kihívásokkal jár egy szervezetben az adatkultúra terjesztése.

További programok

Adatvizualizációs verseny
A dataviz.hu-val együttműködésben ismét lesz adatvizualizációs verseny. A kiírás várhatóan szeptember elején fog megjelenni.

Data Career Night and Data Job Fair 
A konferencia első napján, kedden este ismét tervezzük megrendezni az adatokkal dolgozók vagy az e terület iránt érdeklődőknek szóló karrierestünket. További részletek hamarosan.