Data Science bevezető workshop Pythonnal

Áttekintés
A workshop célja, hogy az érdeklődő szakmai és üzleti felhasználóknak gyakorlati oktatás keretében bemutassa a data science és gépi tanulás alapfogalmait, módszertanokat és best practice-eket. A workshop elvégzése után a részvevő képes lesz üzleti problémák adatelemzési nyelven való megfogalmazására, valamint egy valós üzleti probléma megoldás mentén betekintést kap az adatelőkészítési, prediktív modellezési, modell kiértékelési, és modell alkalmazási feladatok megoldásába.

Kinek ajánljuk?
Ezt a workshopot azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni az adatelemzésben manapság leggyakrabban használt technológia, a python használatával egy konkrét üzleti probléma megoldása mentén a data science alapjaival.

Előfeltételek
Ha már írtál az Excelben függvényt, akkor minden előfeltételt teljesítesz. Mivel a workshop közös munkára épül, így szükséged lesz saját laptopra. Telepítened nem szükséges, az infrastruktúrát mi biztosítjuk.

Tematika

  • Data science alapok és elméleti bevezetés a gépi tanulás világába
  • Python nyelvű adatelőkészítési megoldások fejlesztése
  • Prediktív analitikai megoldások fejlesztése
  • Adatelemzési megoldások integrálásának lehetősége az üzleti folyamatokba
  • A workshop során a részvevők nulláról fognak egy használatra kész adatelemzési megoldást építeni Python nyelven.

Oktató
Nádai Bence
Data scientist, Dmlab

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab data scientistje. Több éves data scientist tapasztalatának megszerzése során számos üzleti területen, számos üzleti problémára adott adatvezérelt megoldást. Egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.