Hogyan lett 2020 a legjobb évem?

Bekker Judit

Data Visualization Designer
Starschema

 

Miről fog szólni az előadásod?

Februárban elhatároztam, hogy megpróbálom kihozni ebből az évből, amit lehet. Mindig sikeresen tudtam a nyomoromat átforgatni kreativitásba, úgyhogy kitaláltam, hogy ha már itthon kell ülni, akkor csinálok magamnak egy rendes Tableau portfóliót és elkezdem építeni a personal brandemet. Regisztráltam Twitterre, felélesztettem a blogomat és elkezdtem összerakni egy olyan anyagot, ami megmutatja ki vagyok én. Egyik vizualizációm se állná meg a helyét az üzleti világban, a téma választásaim 100%-ban személyesek és szeretek egyedi vizuális megoldásokkal kísérletezni.

Márciusban Tableau Featured Author lettem, szeptemberben Tableau Public Ambassadornak választottak és októberben megkaptam a legjobb designer díjat a Tableau közösségtől. Sose gondoltam volna, hogy fél év alatt (vagy akár valaha) eljuthatok ide.

Mi a szakmai háttered?

7 évig tanultam politikatudományt, hogy rájöjjek nem szeretném ezt csinálni. Mindig adatokkal foglalkoztam, dolgoztam közigazgatásban, multinál, ügynökségnél. Szerintem ma a legtöbb diploma arra jó, hogy legyen egy papírom arról, hogy képes vagyok megtanulni dolgokat. Ha valaki elhatározza, hogy adatvizualizációval akar foglalkozni, csak internetre van szüksége, meg arra, hogy képes legyen végtelen órákat ülni a gép előtt – én is emiatt vagyok most itt.

Mivel foglalkozol most?

Adatvizualizációs szakértő vagyok a Starschemánál, az utóbbi hónapokban főleg nonprofit szervezeteknek csináltam riportokat.