BI átalakulás a Graphisoftnál

Szakács Balázs

Director of BI
Graphisoft

 

Miről fog szólni az előadásod?

A Graphisoftnál egy nagyon tudatos és átfogó szervezeti átalakulás indult el tavaly. Korszerűbb eszközök, agilis szemlélet, tudatosabb döntések és globális csapatmunka a cél. Ennek szerves része az adatvezérelt döntéshozás és ezáltal a BI csapat is. Hogy néz ki vezető szemmel egy meglévő BI terület átalakítása? Mi volt a kezdeti stratégia és a tanulságok egy év után? Ezekből fogom a legfontosabbakat kiemelni és megosztani veletek.

Mi a szakmai háttered?

Eredetileg mérnök informatikusként végeztem a Műszaki Egyetemen és ott is kezdtem el adatokkal foglalkozni 2006-ban mint adatbányászat fejlesztő-kutató. Az első munkahelyem az iparban a Telenor volt, ahol számos sapkát viselve szereztem tapasztalatot üzleti és fejlesztési oldalon is. Ezt követően 7 évet töltöttem a Ustreamnél, ahol vezetőként élhettem meg, ahogy nulláról építettünk csapatot és korszerű big data infrastruktúrát. 2019 októbere óta pedig a Graphisoftnál dolgozom. Időközben visszaültem az iskolapadba és egy MBA diplomát is szereztem a mérnöki mellé.

Mivel foglalkozol most?

A Graphisoftnál dolgozom Director of Global Business Intelligence pozícióban. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy én felelek azért hogy a Graphisoft bármelyik dolgozója a világon megkapja támogatást, amivel hatékonyan tud adatokkal dolgozni.