Program

Áttekintés

November 23-24. (hétfő és kedd)

A konferenciához kapcsolódóan alapozó jellegű oktatásokat is rendezünk, amelyek remek alkalmat biztosítanak a megismerkedésre egy-egy új eszközzel vagy területtel.
A workshopok november 23-án és 24-én (hétfő és kedd), 2x félnapos időtartamban, online keretek között kerülnek megrendezésre.
 → Workshopok

November 25. (szerda)

Az idén online formában megvalósuló konferencián egy teljes napon át  esettanulmányok és technológiai előadások várják az érdeklődőket.

Szekciók

A konferencia fő témái idén:

  • Adatvizualizáció
  • Önkiszolgáló BI
  • Adatelemzés
  • Adatvezérelt üzlet
  • Python/PyData és R

Dataviz szekció
Ebben a szekcióban foglalkozunk többek között az üzleti célú adatvizualizációkkal, az adatalapú újságírással és a kreatív vizualizációkkal is.

BI szekció
A BI szekcióban a hazai üzleti intelligencia és kontrolling alkalmazási gyakorlatot mutatjuk be esettanulmányokon és technikai előadásokon keresztül. A szekció partnere a BI Meetup.

PyData szekció
A PyData ökoszisztémába a Python környezetben történő data engineering és data science feladatok (adatfeldolgozás, elemzés, adatbányászat és adatvizualizáció) támogatására szolgáló könyvtárak és eszközök tartoznak. A konferencián elsősorban az adatelemzés és adatvizualizációs területekkel foglalkozunk. A szekció partnere a PyData Budapest Meetup csoport.

R szekció
Az R szekció programjában statisztikai, elemzési és adatbányászat témák szerepelnek. A nyílt forráskódú R statisztikai programozási nyelv hazánkban is egyre népszerűbb, nagyvállalatok és startupok egyaránt alkalmazzák adatelemzési feladatokra. A budapesti R meetup, a BURN tagsága pedig már meghaladja az 1500 főt.

További programok

Adatvizualizációs verseny
Ismét lesz adatvizualizációs verseny a dataviz.hu-val együttműködésben. Részletek hamarosan.