Machine Learning lehetőségek az olajiparban

Egy olajipari cég jelentős mennyiségű adatot állít elő az üzleti folyamatai során a kitermeléstől a finomításon át az értékesítésig.
Előadásunkban a finomítói szenzoradatok elemzésének céljait, kihívásait és jövőbeli lehetőségeit mutatjuk be a MOL százhalombattai finomítójában
jelenleg futó pilotprojekt alapján.

Percze Dániel
SAP Központi Alkalmazásfejlesztési Vezető, MOL Nyrt.

Percze Dániel diplomáját 2006-ban szerezte a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán. Karrierjét a KFKI IQSYS zRt.-ben kezdte, ahol banki rendszerek fejlesztésében vett részt, majd a BAT-nál folytatta, ahol részt vett a Siebel CRM rendszer továbbfejlesztésében, ill. az SAP R/3 ERP rendszer magyarországi bevezetésében. 2008-ban egy regionális pénzügyi riporting projekt során kezdett BI-al foglalkozni, 2010-től az európai SAP BI rendszer felelőse lett, majd 2013-tól a globális BI Kompetencia Központ tagjaként a csoportszintű BI megoldások továbbfejlesztéséért felelt a gyártás és logisztika területén. 2015-től a MOL Group-nál folytatta karrierjét, ahol kezdetben a BI alkalmazás-portfólióért felelt, fő feladatai közé tartozott a BI és Big Data stratégia kialakítása, a technológiai roadmap meghatározása és az ehhez kapcsolódó transzformációs program elindítása. Jelenleg SAP fejlesztő csapatokat vezet a MOL IT fejlesztőközpontjában több területen.

Ott Károly
BI, Big Data Expert, MOL GROUP

Ott Károly az ELTE-n és a Közgázon szerezte diplomáit. Kezdetben vállalatirányítási rendszer tervezésével és fejlesztésével foglalkozott. 2000-től kezdődően 15 évet töltött adattárházak tervezésével és építésével államigazgatási szervezetek, bankok és ipari vállalatok számára. Jelenleg a MOL GROUP-ban feladata a Big Data technológiák meghonosítása és elterjesztése a csoport vállalataiban, illetve az Innovációs csapat tagjaként más IT technológiák és azok alkalmazási területeinek felkutatása.