Önkiszolgáló Elemzések – kiút a BI csapdából

 Egy Gartner elemzés alapján feltárásra került, hogy szinte csak IT független tényezők azok, amik a BI projektek halálát okozzák. Ennek az ismeretnek a fel nem használása súlyos euró és dollár milliókba került a szervezeteknek. Az előadás során bemutatásra kerülnek a tipikus BI csapdák és kezelésüknek a módja is, mindez egy nagyvállalati környezetben alkalmazott példán keresztül, MicroStrategy felhasználásával.
BI igazgató, Fundamenta Zrt.

Több mint 20 éve foglalkozom az informatikával. Kezdetek óta az adatok kezelése és azok feldolgozás érdekelt. Kezdetekben, főként különböző nyilvántartó és termelésirányító rendszerek fejlesztésben vettem részt, majd később néhány éven keresztül, kipróbáltam magam az oktatás területén, amikor is adatbáziskezelést és rendszerfejlesztési technológiákat tanítottam az egyetemen.

A megelőző években egy több száz fős szoftverfejlesztő cégnél az új technológiák és módszerek bevezetése mellett felépítettem egy BI fejlesztési területet, ahol többnyire kereskedelmi rendszerekhez köthető BI megoldásokat fejlesztettünk.

Jelenlegi munkahelyemen a terület igazgatójaként, a BI modernizálásán és funkcionális kiterjesztésén dolgozom, de rendszeresen részt veszek koncepcionális fejlesztési kérdések (architektúra, modellezés) tisztázásában is.