Operációs hatékonyságjavítás a MOL kúthálózatában

Fodor Szabolcs

Lead Data Scientist
United Consult

 

Miről fogsz beszélni?

Az idei év kevés nyertese közül talán a vállalati digitalizációt lehet kiemelni. Sokan úgy tekintenek erre a fogalomra, mint egy megváltóra, én azonban azt gondolom, hogy ez csak a következő lépcsőfoka az elmúlt 20-30 év információs technológia fejlődésének. A fejlődés felgyorsult ez tény. A digitalizáció kapcsán a magyarországi vállalatok számára tehát a legfőbb kérdés, hogy technológiai és humán oldalról mennyire képesek a trenddel lépést tartani és hogyan tudják az adatok nyújtotta lehetőségeket az üzleti működésük szolgálatába állítani.

Az előadásom során a MOL Digitalizációs törekvéseinek egyik megvalósult elemét mutatom be inkább szervezeti, mint technológia szemszögből.

Mi a szakmai háttered?

Pénzügyi matematikusként végeztem és az elmúlt 10 év során adatalapú megoldásokon dolgoztam a pénzintézeti szektorban és az online világban is. Volt szerencsém sikeres és sikertelen megoldások fejlesztésén is részt venni. A projektek során összegyűlt hasznos tapasztalatokkal a kezemben az elmúlt három évben tanácsadóként dolgozom és a csapatunkkal több nagyvállalat adatvezérelt megoldását segítem megvalósítani.

Mivel foglalkozol most?

A United Consult Big Data üzletágában a Data Science szakmai csapatot vezetem, akikkel az üzletág partnereinél üzleti értéket szállító projekteken dolgozunk.

Előadásanyag letöltése:

Operációs hatékonyságjavítás a MOL kúthálózatában