Dashboardok a Morgan Stanley-nél

Török Tamás

Visual Analytics Team Leader
Morgan Stanley


Miről szól az előadásod?

Nagyvállalati közegben sokszor olyan közönségnek készítünk vizualizációkat,  akiknek nincs adatelemzői tapasztalata, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a könnyű használhatóságra.

Az előadásban bemutatok egy olyan, egyszerűségre orientált vizuális módszertant, amelyet a Morgan Stanley dashboardjainak kivitelezésénél használunk. Példákon keresztül illusztrálom, hogy milyen problémák megoldására alkalmaztuk sikerrel ezt a struktúrát és bemutatom a dashboardok elkészítéséhez szükséges lépéseket.

Mi a szakmai háttered?

Egyetemi tanulmányaim során a mester szakon foglalkoztam üzleti intelligenciával és a cégek adatalapú üzleti stratégiájával. Tanulmányaimat követően a Morgan Stanleynél helyezkedtem el először pénzügyi területen majd immár több mint 4 éve az Analytics and Data csapatban dolgozom.

Mivel foglalkozol most?

Eleinte vezető designerként dolgoztam az első stratégiai Dashboardjainkon, amelyek több mint 1000 fős felhasználói kör számára készültek. A kezdeti sikerek nyomán ma már egy közel 20 fős csapatot (IT és business oldal vegyesen) irányítok, amely az üzleti felhasználók széles köre számára készít dashboardokat.