Nagyvállalati BI megoldások automatizált tesztelése

Varga Péter

BI kompetencia központ vezető
L&P Solutions Kft.

Miről fog szólni az előadásod?
A nagyvállalatok egyre több és több riportot használnak a vállalat működésének nyomon követésére és az üzleti területek adatéhségének kiszolgálására. Ahhoz, hogy az elvégzett fejlesztések az üzleti igényeknek valóban megfelelőek legyenek, nagyon fontos a hatékony tesztelés. A megoldások helyességének részletes vizsgálata, a változtatások hatásainak elemzése azonban más fontos szakértői feladatoktól von el erőforrást.

Ezt ismerte fel a MOL csoport, ahol a kontrolling szemléletű BI riportok helyessége kiemelt fontosságú. A prezentáció során Hajdu Péterrel, a MOL csoport Szenior BI architektjével és Kreisz József kollégámmal azt mutatjuk be, hogy milyen lehetőségeket nyit meg az automatizált tesztelés, ez milyen hatással lehet a fejlesztésekre és ez hogyan hathat a MOL csoport BI rendszerére.

Mi a szakmai háttered?
Több mint 10 éve foglalkozom adatokkal, azok gyűjtésével, rendszerezésével vagy megjelenítésével. Pályám teljes egészét tanácsadóként töltöttem, több tucatnyi hazai és külföldi vállalatnál működtem közre adattárház vagy BI rendszerek tervezésében és bevezetésében.

Mivel foglalkozol most?
Az L&P Solutions Kft. Adattárház és BI kompetencia központját vezetem. Munkám során lehetőségem van az ügyfeleinket érintő kihívásokat megismerni, ezekre javaslatokat megfogalmazni szállító és technológia függetlenül.

Előadásanyag letöltése:
Nagyvállalati BI megoldások automatizált tesztelése