Már megint hétfő!
Adatvizualizáció az üzleti világon túl

Varga Tamás

Data visualization expert
Deloitte

Miről fog szólni az előadásod?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy igazán személyes témáról beszélhetek, ami az adatvizualizáció kreatív oldalát mutatja be.

Arról fogok mesélni, hogy a munkában megszokott és elvárt üzleti megoldások mellett hogyan találhatunk módot arra, hogy örömet leljünk az adatvizualizációban és ezáltal hogyan tanulhatunk, bővíthetjük a saját vizuális eszköztárunkat és képességeinket, amiknek aztán a mindennapi munkában is hasznát vesszük.

Mi a szakmai háttered?

A kezdetek kezdetén szociológusként végeztem, majd – mint sok másik, kvantitatív módszerek iránt érdeklődő sorstársam – riporting területen kezdtem el dolgozni. Az évek során fokozatosan kerültem közelebbi kapcsolatba – addig számomra ismeretlen – BI eszközökkel, többek közt a Tableau-val. Ezen felbuzdulva csatlakoztam az EPAM-hoz üzleti elemzőként, majd a Starschemához szegődve kezdtem el dedikáltan adatvizualizációval foglalkozni.

Valójában nem vagyok az a klasszikus értelemben vett technikai ember, az elemzések során a mögöttes logika, a felfedezhető mintázatok és következtetések foglalkoztatnak. Megtalálni a megfelelő kérdéseket és az azokra adható lehetséges válaszokat, majd azt, hogy ezeket hogyan lehet a leghatékonyabban interpretálni vizuálisan.

Mivel foglalkozol most?

Jelenleg a Deloitte-nál vagyok egy analitikai csapat tagja, ahol én felelek különböző BI frontend megoldásokért, illetve projekttől és ügyfél igénytől függően készítek elemzéseket, továbbá segítek másoknak eligazodni a Tableau berkein belül.

Előadásanyag letöltése:

Már megint hétfő!